google-site-verification=Yerkezwy-PckkFCENHqydzfWg4bTekMMw_q6hH3OcV0
top of page

ИНДОНЕЗИЯ

Информация

Изтегли нашия

гайд

dowload.png
sun-2.png

Април - Август

languages.png

Говорими езици

healthy-eating.png

Средна стойност на 1 ядене

sun.png

Април - Август

menu.png

Не пропускай да опиташ

hotel.png

Средна стойност на нощувка

rain.png

Април - Август

mobile.png

Не пропускай да видиш

cash.png

Минимална работна заплата

Как да плануваш?

Нашата приключенска програма

План

Ден 1 - Заминаваме за Индонезия

Предвижването с различни превозни средства в Индонезия може да Ви излезе сравнително евтино, но за съжаление планирането му отнема доста време.

Затова решихме да Ви помогнем с връзка към сайт. Той съдържа информация, която може да Ви е полезна докато планирате предвижването си от местностите около Ломбок до островите Гили и обратно - https://www.gili-islandtransfers.com/


Също така съветът ни към Вас е да се свържете предварително с хотелите, в които планирате да отседните, за да може да получите от тях информация за цената на транспорта от летището до хотела, тъй като те често осигуряват такъв.

 

Препоръчваме Ви да не ги питате за вариантите на предвижване между местата, които искате да посетите след като сте се настанили. Причината за това е че е възможно да Ви организират транспорт, който няма да Ви излезе никак изгодно. Например, ако от хотелът Ви предложат цена на транспорт до дадена забележителност за 100 лв., то имайте предвид, че ако излезете на разходка и подпитате, можете да намерите същия превоз за 30 лв.

Ден 2 - Остров Гили Мено

Дойде време да Ви покажем част от красотите на Индонезия, които се намират в близост до остров Бали, а именно островите ГИЛИ. Островите ГИЛИ са едни от най-красивите, живописни и парти острови около остров Бали.

 

По плажовете на ГИЛИ можете да се насладите на красиви палитри от многообразни рибки, костенурки и корали. Изгледайте клипа до края, за да разберете как варират цените за наемане на колело и на кон-такси.

Ден 3 - Остров Гили Траванган

Време е да се потопим в третия епизод на Индонезийската ни поредица. В него ще ви покажем най-големия от трите Гили острова, а именно – ГИЛИ ТРАВАНГАН.

 

Изгледайте видеото до края, за да прецените сами дали си заслужава да се гмуркате с SCUBA DIVING или е по-добре да си вземете шнорхел и маска!

Ще преоткриете красивия свят на водните костенурки, също така ще разгледате с нас пъстрите палитри от невероятни корали, изхвърлени на брега, които събирахме по плажната ивица, огрята от красивия залез в Гили Траванган.

Ден 4 - Остров Бали

Прекрасния свят на маймуните в Бали, Индонезя е един от основните акценти в новото видео. Ще видите как те се хранят, как общуват помежду си и с хората. Друг основен акцент са кадрите, в които Ви показваме стъпките на производство на най-скъпото кафе в света, което се произвежда в специални ферми от изпражненията на животи, наречени Копи Лувак, живеещи само на няколко места по света, едно от които е Бали, Индонезия.

Не на последно място ще Ви разведем из уникален хотелски комплекс с нестандартни банбукови къщички, който е сравнително евтин, но много красив и конфортен, в центъра на който са разположени големи площи с оризови градини и в който ние избрахме да нощуваме по време на престоя ни в Бали, Индонезия.

Ден 5 - Остров Нуса Пенида

Дойде време да Ви покажем едно от красивите кътчета около остров Бали – това е остров Нуса Пенида. Нуса Пенида, както и съседните острови Лембонган (Lembongan) и Ценинган (Ceningan), са светилище на птиците. Но ние няма да се спрем на тази част във видеото, а по-скоро ще Ви покажем някои от най-красивите места там.

Първото от тях е Angel Billabong, което произлиза от митична история, която гласи, че това е било банята на свещен ангел. Мястото е край на река, която не се влива в океана поради височината на скалата под която се намира. Историята гласи, че свещен ангел и завзел тази част на реката и си е направил баня там. Второто място, което ще видите във видеото е „Счупеният плаж“ (Broken beach), който представлява голям естествен басейн с диаметър около 100 метра, създаден от морска абразия и срутен варовиков хълм преди милиони години – ГЛЕДАЙ, ЗАСЛУЖАВА СИ! И не на последно място едно от любимите ни местенца около Бали - плаж „Келинкин“ (Kelingking Beach), историята на който ще оставим на Вас!

Ден 6 - Отново в Бали и оризовите градини

Позволете ни да Ви пренесем в една друга реалност - Реалността БАЛИ, Индонезия! ✈️ Реалност, която се случва в същото време на другия край на света. 🌍Реалност, която е като приказка за хората, които тепърва се докосват до нея. 🦥Реалност, която моментално Ви замисля за основни богатства като връзката ни с прирподата и уважението на чуждото - мнение, положение или вярвания! 

Във въздуха на Бали, Индонезия има положителна енергия, зареждаща вдишващите го, с добронамереност. ❤️В допълнение, жителите на остров Бали, Индонезия са чудесни хора. Те не разполагат с луксозни удобства и технологично развит свят, но притежават друго ценно нещо - единни скромни души, пазещи с почит богата си култура! Изгледайте видеото до края, за да почувствате магията наречена Бали, Индонезия! Два са основните акценти в него. Първият е местността, наречена "Оризовите градини", пo-известна, като Оризовите тераси "Tegallalang”. Те наподобяват необятни свежо-зелени покривки, разпънати върху иначе тъмната земя. Около тях се издигат нависоко небрежно построени земни стълби, каито осигуряват запомняща се гледка на стъпилите върху тях наблюдатели. Вторият момент от клипа е част от традиционния за всички балийци Kecak Dance. Неговото съдържание включва последователни етапи от вярванията на хората за Боговете и героите им, живели някога по земите им! Подробности за сюжета на танца, разказваме в клипа. Във видеото ние само сме загатнали моменти от най-традиционния танц в Бали, Индонези и от преживяванията ни в чудните Оризови градини. Въпреки това сме убедени, че те са достатъчно силни пламъци, които да разпалят искрите на любопитство в душите Ви, които ще Ви отведат директно в Бали, Индонезия.

Ден 7 - Планината Батур и стъпването върху активен вулкан

Има места, за които думите не достигат, когато се опитваш да ги опишеш. Тези кътчета са невероятни и уникални. Едно от тях сме показали в най-новоти видео, наречено Планината Батур в Бали, Индонезия. На върха й величествено се простира действащ вулкан, ставащ многократно причина за редица безредици, по време на бурните си изригвания.

Местните са създали еко-пътека по планината Батур, която ги извежда в непосредствена близост до вулкана и която открива вълшебна гледка пред тях в Бали, Индонезия. Толкова е високо, че облаците остават под краката на туристите, а истинските авантюристи тръгват много рано по пътекта, за да посрещнат първите светлини на изгряващото слънце. От видеото ще научите интересни факти за вулкана, ще видите как се варят яйца на горещ пушек, излизащ от вулканични кратери и ще се насладите на неповторими кадри, заснети отвисоко на едно много високо място в Бали, Индонезия. Гледайте, за да разберете с какви ужасяващи забавления местните си запълват времето, както и подробности около похода до и от вулкана на планината Батур в Бали, Индонезия.

Ден 8 - Ден в Бали и какво трябва да знаете...

В новия ни влог за Бали, Индонезия 🇲🇨 ще получите редица полезни съвети от нашия личен опит. В началото ще се насладите на невероятни кадри, които показват един от хиндуизки храмове в Бали, Индонезия в цялата му прелестна архитектура. Ще разберете какви са цените на храните и напитките в Бали, Индонезия.

Ще Ви покажем разнообразна балийска храна. Ще се насладите на красива гледа към двата вулкана от предното ни видео, която се открива от една ресторанската тераса. Александър ще сподели защо е необходимо да се храните с храни, които съдържат много минерали и витамини, докато сте в Бали, Индонезия. Ще Ви покажем любопитен плод, който прилича на чесън. Още ценни съвети ще научите за начините на пазаруване в Бали, Индонезия, като Ви покажем какво педставляват пазарите им. Ще Ви посъветваме какви сделки можете да правите с продавачите и по кое време на деня е най-изгодно да пазарувате. Ще Ви покажем чудесните сувенири, които ние си купихме от Бали, Индонезия. Ще получите ценни съвети за цените на такситата в Бали, Индонезия, както и за организацията на гейтовете на летището в Деспасар, столицата на Бали. Ще чуете каква е музиката в магазините им, както и ще разберете за несъответствието на самолетните билети, което може да Ви рискува полета. Ще Ви покажем какви книжки си купихме за историята на Бали и на Индонезия от летището в Деспасар, столицата на Бали. Ще Ви посъветваме колко по-рано да тръгнете от Убуд до Деспасар, столицата на Бали, за да не изпуснете полета. И не на последно място, ще Ви посъветваме как се пие една от най-силните бири в света - Корейско соджо - 17,5% алкохол. Ще Ви разкажем за цените на един от луксозните хотелите в Индонезия с басейн на покрива и ще Ви покажем една от стаите му. Ще рзберете всичко това, ако гледате видеото до края, в което сме Ви подказали за какво се разказва в следващото.

Ден 9 - Първото ни денонощие в джунглата...

В епизодa ще разберете какво ни е мнението за закуската в Семаранг, как се справихме с непредвидено изгряне в последния момент преди полета и повече подробности за най-малкия самолет, в който някога сме се качвали. Любопитен факт е как индонезийците обличат децата си, когато температурата достига над 30 градуса. 

Ще получите полезна информация относно предварителния план за тридневната екскурзия в джунглата, която от наша страна е разделена на три влога - по дни. Тя включва тръгване от Кумай в първия ден; посещение на Pondok Tanggui и на Camp Leakey във втроия ден; както и завръщането ни на третия ден. Ще разберете какво представлява лодката, която избрахме за екскурзията - какви условия и удобства/неудобства предлага. Ще видите началото на нашето приключение, което започна от Tanjung Puting, ще Ви споделим какви са цените на всичко, както и ще Ви дадем мнението си дали си заслужаваше този избор на лодка. Съветите са ценни, защото ние допуснахме грешка и ще сме изключително щастливи, ако можем да Ви предпазим и Вас от същата грешка по време на пътешествието Ви до тази дестинация. Ще се насладите на уникални кадри от високо на гъстата природа в джунглата, пресичаща я единствено река, пълна с крокодили. И разбира се не на последно място ще се зарадвате на чудесни и интересни оранготани в дълбините на джунглата, които си похапват сладко, катеят се нависоко или се разхождат от дърво на дърво - сами или с техните бебета, както ще Ви покажем и редките видове маймуни и интересни лица и носове, наречени Proboscis monkey.

Ден 10 - Втори ден в джунглата...

Ще получите полезна информация относно предварителния план за тридневната екскурзия в джунглата, която от наша страна е разделена на три влога - по дни. Тя включва тръгване от Кумай в първия ден; посещение на Pondok Tanggui и на Camp Leakey във втроия ден; както и завръщането ни на третия ден. 

Ще разберете какво представлява лодката, която избрахме за екскурзията - какви условия и удобства/неудобства предлага. Ще видите началото на нашето приключение, което започна от Tanjung Puting, ще Ви споделим какви са цените на всичко, както и ще Ви дадем мнението си дали си заслужаваше този избор на лодка. Съветите са ценни, защото ние допуснахме грешка и ще сме изключително щастливи, ако можем да Ви предпазим и Вас от същата грешка по време на пътешествието Ви до тази дестинация. Ще се насладите на уникални кадри от високо на гъстата природа в джунглата, пресичаща я единствено река, пълна с крокодили. И разбира се не на последно място ще се зарадвате на чудесни и интересни оранготани в дълбините на джунглата, които си похапват сладко, катеят се нависоко или се разхождат от дърво на дърво - сами или с техните бебета, както ще Ви покажем и редките видове маймуни и интересни лица и носове, наречени Proboscis monkey.

Ден 11 - Трети ден в джунглата и къде спахме там

Ще разберете какво представлява лодката, която избрахме за екскурзията - какви условия и удобства/неудобства предлага. Ще видите началото на нашето приключение, което започна от Tanjung Puting, ще Ви споделим какви са цените на всичко, както и ще Ви дадем мнението си дали си заслужаваше този избор на лодка. 

Съветите са ценни, защото ние допуснахме грешка и ще сме изключително щастливи, ако можем да Ви предпазим и Вас от същата грешка по време на пътешествието Ви до тази дестинация. Ще се насладите на уникални кадри от високо на гъстата природа в джунглата, пресичаща я единствено река, пълна с крокодили. И разбира се не на последно място ще се зарадвате на чудесни и интересни оранготани в дълбините на джунглата, които си похапват сладко, катеят се нависоко или се разхождат от дърво на дърво - сами или с техните бебета, както ще Ви покажем и редките видове маймуни и интересни лица и носове, наречени Proboscis monkey.

bottom of page