google-site-verification=Yerkezwy-PckkFCENHqydzfWg4bTekMMw_q6hH3OcV0
 

🇹🇭 Thailand – Paradise on the islands

ТАЙЛАНД – РАЯТ НА ОСТРОВИТЕ

Тайланд бе първата държава от азиадските държави, които посетих. Това, което научих през престоя ми там бе, че тайландският народ произхожда от разположената между Тибет, Виетнам и Бирма област Юнан, която днес принадлежи на Китай. Съществуват различни мнения за произхода на Тайланд, които може да намерите в различни източници в интернет.

В течение на вековете Тайланд е бил под влиянието на различни култури, от индийците през 3-ти век, монголците между 6-ти и 11-ти век до кхмерите, които изграждат приказния храм Ангкор Ват (който е една от забележителностите, които искаме да посетим в Камбоджа) и които също така оставят своето завещание под формата на многобройни каменни храмове, разпръснати навсякъде в Кралство Тайланд.

Така след планирането на цялото пътуване поех към великолепния Тайланд!

Преди да тръгнете:

 1. Уверете се, че имате нужните ваксини преди да посетите Тайланд, например – Тетенус, Дифтерия и Хипатит А. Консултирайте се с личния Ви лекар дали вече имате направени тези ваксини;

 2. Уверете се, че имате достатъчно пари в брой, тъй като на някои от островите местните не използват ПОС терминали;

 3. Закупете си шнорхел предварително, тъй като много от местните магазини на островите предлагат ужасно скъпи шнорхели, а качеството им е много лошо. Маски, може да вземете под наем от хотела, в който сте отседнали или да вземете под наем от местният тур гайд.

 4. Визата за Тайланд може да се вземе на влизане в държавата на самото летище, но не ви препоръчваме това, тъй като в някой от пиковите месеци опашките отнемат много време. Именно затова Ви препоръчваме да си извадите туристическата виза предварително от Тайландското посолство в държавата, в която се намирате.

 5. Храната в Тайланд е доста люта, така че винаги гледайте на менютата нещо, което не е люто (въпреки, че ще бъде съвсем леко)

 6. Хубаво е да научите разни прости тайландски думички, които можете да ползвате, тъй като местните ще Ви се радват повече. Например, здравейте, довиждане и т.н. Понякога това може и да е полезно и за вас, например, че думата Ko/Koh, означава “остров”;

 7. Дъждовен период, от началото на март до края на април.

Нашите ТОП 10 МЕСТА В ТАЙЛАНД!

 1. Остров “Тао” (Koh Tao) 🏆

 2. Остров “Нанг Юан” (Nang Yuan Island)

 3. Остров “Пи-Пи” и околията му (виж Ден:8) (Ko Phi Phi Don)

 4. Остров “Джейс Бонд” и остров “Лава”, част от 4 островния тур (виж Ден:6) (4 Island trip – James Bond & Koh Lawa Islands)

 5. Остров “Самуи” (Koh Samui)

 6. Бангкок (Bangkok)

 7. Краби (Krabi)